Eläinten parhaaksi!

050 574 7631
Eläinlääkäri

040 379 7547
Hautauspalvelu

Ell Katri Heikkilän terveiset Wienistä

7.9.2017

Ell Katri Heikkilän terveiset:

Vietin elokuussa 2 viikkoa Wienissä, Itävallassa opiskelemassa pieneläinten ihosairauksia. Kurssin järjesti eurooppalainen eläinlääkäreiden jatkokoulutusta tarjoava organisaatio ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) ja kyseessä oli kolmiosaisen dermatologian koulutuksen ensimmäinen vaihe.

Kurssin luennoitsijat olivat eurooppalaisia ja amerikkalaisia eläindermatologian huippuasiantuntijoita. Kurssipäivät olivat hyvin intensiivisiä ja työntäyteisiä. Tällä kurssilla perehdyttiin erityisesti allergisiin ihosairauksiin (ruoka-aineallergiat, atopia), korvasairauksiin sekä niiden diagnostiikkaan ja eri hoitovaihtoehtoihin. Luentojen lisäksi pääsimme tekemään paljon myös käytännön laboratorio- sekä potilasharjoituksia ihosairauksiin liittyen.

Ihosairaudet ovat lemmikeillämme tavattoman yleisiä. Iho on eläimen suurin elin ja tarjoaa eläinlääkärille paljon haasteita. Hoidoissa pyritään eläimen monimuotoiseen terapiaan, joka pitää sisällään paitsi akuuttien vaiheiden hoidon myös pitkäjänteisemmän ennaltaehkäisevän hoidon. Tämä tarkoittaa usein suun kautta otettavien lääkitysten lisäksi ihon jatkuvia paikallishoitoja, lisäravinne ja ravintoasiota sekä ympäristön allergeenien huomiointia (mm. siedätyshoito).

Monet erityisesti allergisista ihosairauksista ovat hoidettavissa, mutta eivät kokonaan parannettavissa. Ja juuri siksi eläinlääkärin ja omistajan yhteistyö, kullekin eläimelle yksilöllisen hoidon räätälöinti, kontrollikäynnit ja yhteydenpito asettuvat yhä tärkeämpään rooliin ihotautien kanssa työskenneltäessä.

Mukavaa syksyä kaikille!
Yhteistyöterveisin,
Katri

Uusimmat aiheet

Seniorikampanja

24.10.2018
Paljon kyselty SENIORIKAMPANJA tulee taas. Koirat ja kissat elävät kanssamme yhä vanhemmiksi ja jokainen iäkäs eläin ansaitsee laadukkaan vanhuuden. Senioritarkastus sisältää paitsi kliinisen terveystarkastuksen kuonosta... Lue lisää »