Eläinten parhaaksi!

050 574 7631
Eläinlääkäri

040 379 7547
Hautauspalvelu

Ell Katri Heikkilä-Mustosen koulutusterveiset

8.9.2018

ELL Katri Heikkilä-Mustosen koulutusterveiset: 

Olen jälleen viettänyt kaksi viikkoa Wienissä, Itävallassa perehtyen erityiseen mielenkiinnonkohteeseeni: pieneläinten ihosairauksiin.

Kurssin järjesti eurooppalainen eläinlääkäreiden jatkokoulutusta tarjoava organisaatio ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) ja kyseessä oli kolmiosaisen dermatologian koulutuksen toinen vaihe.

Kurssin luennoitsijat olivat jälleen eurooppalaisia ja amerikkalaisia eläindermatologian huippuasiantuntijoita. Viime vuonna koulutuksessa keskityttiin allergisiin ja atooppisiin iho- ja korvasairauksiin. Tänä vuonna saatiin kattava katsaus seuraavista teemoista:

- ihon erilaiset kasvainsairaudet eli ehkä hieman perinteisemmin sanoen ”ihopatit”
-hormonaaliset ihosairaudet, kuten Cushingin tauti, kilpirauhasen vajaatoiminta sekä sukuhormonit
- pigmenttimuutoksiin, epänormaaliin hilseilyyn ja kaljuuntumiseen liittyvät ihosairaudet 
- eksoottisten eläinten ihosairaudet (pienet jyrsijät, kanit, marsut jne.) 
- ruokinnalliset (vitamiineihin ja mineraaleihin liittyvät) ihosairaudet 
- epätavallisemmat bakteeri- ja sieni-infektiot sekä loisten aiheuttamat ihosairaudet (mm. leishmanioosi)

Mikroskooppi on ihopotilaan tutkimisen tärkein apuväline. Luentopäivien lisäksi saimme käytännönläheistä harjoittelua laboratoriotyöskentelystä (miltä mikäkin ihosairaus mikroskoopissa voi näyttää) sekä potilastapauksia mukaan lukien Wienin yliopistollisen eläinsairaalan todellisia ihopotilaita.

Tämän kurssin myötä toivon voivani tarjota entistä monipuolisempaa osaamista ihopotilaiden hoidossa niin vanhoille kuin uusille asiakkailleni.

Reippain syysterveisin,
Katri Heikkilä-Mustonen

Uusimmat aiheet

Seniorikampanja

24.10.2018
Paljon kyselty SENIORIKAMPANJA tulee taas. Koirat ja kissat elävät kanssamme yhä vanhemmiksi ja jokainen iäkäs eläin ansaitsee laadukkaan vanhuuden. Senioritarkastus sisältää paitsi kliinisen terveystarkastuksen kuonosta... Lue lisää »